O‘ZBEK TILIDA SINONIM QATORLARNING SEMANTIK-USLUBIY XUSUSIYATLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek tilidagi sinonim qatorlarning semantik va uslubiy xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot komponent va kontekstual tahlil usullari asosida amalga oshirilib, turli semantik maydonlarga mansub sinonimlarning ma’no tarkibi va funktsional imkoniyatlari ochib beriladi. Badiiy matnlar misolida sinonimlarning qo‘llanish xususiyatlari, ularning ekspressiv va baholovchi ottenkalari aniqlanadi. Shuningdek, ayrim sinonimlar milliy-madaniy mazmunni ifoda etishi va nutqdagi uslubiy vazifasi asoslanadi.