BEHBUDIYNING OYNA JURNALIDAGI MUMTOZ MATNLAR TADQIQI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu tadqiqotda Mahmudxo‘ja Behbudiyning “Oyna” jurnalida chop etilgan mumtoz matnlar tahlil qilinadi. Asarda jadid ma’rifatchiligi g‘oyalari, milliy uyg‘onish jarayoni hamda o‘zbek adabiy tilining rivojlanish bosqichlari yoritilgan matnlarning g‘oyaviy-badiiy xususiyatlari o‘rganiladi. Tadqiqot davomida Behbudiyning publitsistik va adabiy qarashlari, uning jamiyatni isloh qilishga qaratilgan ma’rifiy g‘oyalari hamda “Oyna” jurnalining milliy matbuot tarixidagi o‘rni ilmiy jihatdan tahlil etiladi. Shuningdek, mumtoz matnlarning til xususiyatlari, uslubiy o‘ziga xosligi va ularning zamonaviy adabiyotshunoslikdagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi.