HAYOT QADRI MASALASINING ADABIYOTDAGI BADIIY TALQINI : (Erix Mariya Remarkning “Qarzga olingan umr” va Mehmet Olaqoshning “Peshonamdagi nur” asarlari qiyosida) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada hayot qadri masalasining badiiy talqini nemis yozuvchisi Erix Mariya Remarkning “Qarzga olingan umr” hamda turk adibi Mehmet Olaqoshning “Peshonamdagi nur” asarlari qiyosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda inson umrining mazmuni, uning vaqtinchalikligi va qadri mualliflar tomonidan qanday badiiy vositalar orqali ifodalangani ochib beriladi. Tadqiqot davomida hayot qadri tushunchasining jahon va turkiy adabiyotshunoslikdagi o‘rganilish darajasi ham ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Maqola natijalari hayotning mazmuni va insoniy qadriyatlarning badiiy ifodasi masalasini chuqurroq anglashga xizmat qiladi.