BO‘LAJAK XORIJIY TIL O‘QITUVCHILARIDA PERSEPTIV KOMPETENTLIKNI RIVOJLANTIRISHNING DIDAKTIK IMKONIYATLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak xorijiy til o‘qituvchilarida perseptiv kompetentlikni rivojlantirishning nazariy va amaliy asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda perseptiv kompetentlik tushunchasining pedagogik mohiyati, uning kasbiy kompetensiyalar tizimidagi o‘rni hamda shakllanish omillari ilmiy jihatdan yoritilgan. Shuningdek, kommunikativ va interfaol yondashuvlar asosida ushbu kompetentlikni rivojlantirish imkoniyatlari ochib berilgan. Empatiya va refleksiya ko‘nikmalarini shakllantirishning ahamiyati alohida ta’kidlangan. Tadqiqot jarayonida tajriba-sinov ishlari tashkil etilib, interfaol metodlar va kommunikativ mashg‘ulotlarning samaradorligi aniqlangan. Olingan natijalar asosida perseptiv kompetentlikni rivojlantirishning samarali yo‘llari ishlab chiqilgan. Maqola natijalari xorijiy til o‘qituvchilarining kasbiy tayyorgarligini takomillashtirishga xizmat qiladi.