AQLI ZAIF O‘QUVCHILARGA MATEMATIKA O‘QITISHDA KORREKSION-RIVOJLANTIRUVCHI TEXNOLOGIYALARNING SAMARADORLIGI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada aqli zaif o‘quvchilarga matematika o‘qitish jarayonida korreksion-rivojlantiruvchi texnologiyalarning ahamiyati yoritilgan. Tadqiqotda maxsus ta’lim sharoitida matematik tushunchalarni shakllantirishning o‘ziga xos jihatlari, o‘qitish metodlari va interfaol yondashuvlar tahlil qilingan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, korreksion texnologiyalar o‘quvchilarning kognitiv faolligini oshirish va bilimlarni mustahkamlashda samarali vosita hisoblanadi.