IJODIY HAMKORLIK KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK SHART-SHAROITLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada ijodiy hamkorlik ko‘nikmalarini rivojlantirishning pedagogik shart-sharoitlari nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Ijodiy hamkorlik shaxslarning birgalikda muammolarni hal etish, yangi g‘oyalar ishlab chiqish va umumiy maqsadga erishish jarayonida namoyon bo‘ladigan muhim kompetensiya sifatida talqin etiladi. Maqolada ushbu ko‘nikmalarni shakllantirishga ta’sir etuvchi asosiy omillar, jumladan, shaxsga yo‘naltirilgan yondashuv, interaktiv metodlar, jamoaviy faoliyat, muammoli vaziyatlar yaratish va raqamli texnologiyalardan foydalanishning ahamiyati yoritiladi. Tadqiqot natijalari samarali tashkil etilgan pedagogik shart-sharoitlar o‘quvchilarning ijodiy fikrlashi va hamkorlik madaniyatini rivojlantirishda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.