MIFOLOGIK ELEMENTLARNING AFSONALARDA BADIIY IFODASI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada afsonalarda uchraydigan mifologik elementlarning badiiy ifodalanish xususiyatlari tahlil qilinadi. Afsonalar tarkibida mavjud bo‘lgan mifologik obrazlar, ramziy motivlar va g‘ayritabiiy voqealar tizimi orqali qadimgi insonning dunyoqarashi, e’tiqodi hamda estetik qarashlari yoritiladi. Tadqiqot davomida mifologik tafakkurning afsona janrida qanday shakllanib, badiiy talqin etilgani misollar asosida ochib beriladi.