INTELLEKTUAL RIVOJLANISHIDA NUQSONI BO‘LGAN O‘QUVCHILARNING IJTIMOIY-MAISHIY KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISHGA BO‘LAJAK MUTAXASSISLARNI TAYYORLASHNING INNOVATSION MODELI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada intellektual rivojlanishida nuqsoni bo‘lgan o‘quvchilarda ijtimoiy-maishiy ko‘nikmalarni shakllantirishga bo‘lajak mutaxassislarni tayyorlash muammosining nazariy-eksperimental tadqiqoti taqdim etilgan. Pedagog-defektologlarning amaliy kompetentligiga qo‘yilayotgan talablar kuchayib borayotgan sharoitda kasbiy tayyorgarlikni modernizatsiya qilish zarurati asoslab berilgan. Kompetensiyaviy, faoliyatli va shaxsga yo‘naltirilgan yondashuvlar integratsiyasiga asoslangan innovatsion model ishlab chiqilgan va aprobatsiyadan o‘tkazilgan.