SHAVKAT RAHMON “TURKIYLAR” SHE’RINING G‘OYAVIY BADIIY TAHLILI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Shavkat Rahmonning “Turkiylar” she’ri g‘oyaviy-badiiy jihatdan tahlil qilinadi. She’rda qoʻllanilgan obrazlar tizimi markazga olinib, ularning ramziy-majoziy mazmuni ilmiy asosda yoritiladi. Xususan, qilich, samoviy tulpor kabi ramziy obrazlar izohlanadi. Shuningdek  ushbu obrazlar orqali shoirning tarixiy xotira, milliy oʻzlik va umumturkiy g‘oyalarni poetik ifodalash mahorati ochib beriladi hamda “Turkiylar” she’rining Shavkat Rahmon lirikasidagi oʻrni va ahamiyati aniqlanadi.