ILMIY USLUB VA UNING LINGVISTIK XUSUSIYATLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada ilmiy nutq, ilmiy uslub hamda ilmiy diskursning mohiyati va ularning o‘zaro bog‘liqligi tahlil qilinadi. Ilmiy nutqning aniqlik,mantiqiylik, izchillik va obyektivlik kabi asosiy xususiyatlari yoritilib, uning til tizimidagi o‘rni ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, ilmiy diskurs tushunchasi, uning kommunikativ jarayondagi ahamiyati va matn bilan bog‘liq jihatlari izohlanadi. Ilmiy uslubning leksik, morfologik va sintaktik xususiyatlari, terminologiyaning roli hamda umumxalq tilidagi birliklarning ilmiy termin sifatida qo‘llanishi misollar asosida tahlil qilinadi. Maqolada ilmiy nutq va diskursni shakllantirishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilib, ilmiy matnning tuzilishi va mazmuniy xususiyatlariga ha e’tibor qaratiladi.