MUHABBAT YO‘LDOSHEVA – BOLALAR YOZUVCHISI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqola bolalar adabiyoti rivojiga qariyb ellik yil davomida  salmoqli hissa qo‘shib kelayotgan yozuvchi Muhabbat Yo‘ldosheva hayoti va ijodiga bag‘ishlangan. Har qanday badiiy asarda yozuvchi shaxsiyati aks etadi. Adibaning ilmiy-fantastik asarlari, bolalar hayotini koinot olamining sirli xilqatlariga bog‘lagan adabiy ertaklari yurtimizdagina emas, xorijda ham sevib o‘qiladi. Maqolada ertaklar zamirida yashiringan oilaviy qadriyatlar, tabiat go‘zalligiga oshno qiladigan asarlari thlil qilingan.