SEMANTIC TRANSPARENCY AND OPACITY IN ENGLISH IDIOMS (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada ingliz tilidagi iboralarning semantik xususiyatlari, xususan, ularning semantik shaffoflik va semantik noaniqlik darajalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda idiomalarning ma’nosi komponentlari orqali oson anglashiladigan va aksincha, to‘liq yoki qisman ko‘chma ma’noga ega bo‘lgan turlari ajratib ko‘rsatiladi. Shuningdek, mazkur semantik farqlarning xorijiy til sifatida ingliz tilini o‘rganayotgan talabalar uchun qanday qiyinchiliklar tug‘dirishi o‘rganiladi. Shuningdek, maqolada lingvistik va psixolingvistik yondashuvlar asosida idiomalarni o‘zlashtirish jarayoniga ta’sir etuvchi omillar, jumladan, kontekst, madaniy bilim va til tajribasi muhimligi yoritiladi.