O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARIDA “HALOLLIK” KONSEPTIDA OID ONTOLOGIK METAFORALARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada nutqimizda mavjud bo‘lgan “halollik” umumiy ma’noli ontologik metaforik birliklarning leksik–semantik xususiyatlari haqida fikrlar bildirilgan, ular misollar bilan dalillangan. Ingliz va o‘zbek tillarida mavjud bo‘lgan turli xil diskurs jarayonlarida qo‘llaniladigan “halollik” konseptiga oid ontologik metaforik birliklar va ularning pragmatik strukturasi hamda ma’nolari turli xil adabiy manbalar va tilshunoslarning fikrlarini tahlil qilish orqali tahlil etiladi.