IJTIMOIY XAVF OSTIDAGI BOLALAR RIVOJLANISHIDA EKOTIZIMLI YONDASHUV VA INSONPARVARLIK PARADIGMASINING PEDAGOGIK AHAMIYATI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada ijtimoiy xavf ostidagi bolalar rivojlanishini ta’minlashda U.Bronfenbrennerning ekotizimli yondashuvi va insonparvarlik paradigmasining ilmiy-nazariy asoslari tahlil qilingan. Muallif bola rivojini mikro, mezo, ekzo va makrotizimlarning o‘zaro ta’siri sifatida ko‘rib chiqadi. Maqolada ta’lim tizimida himoya, qo‘llab-quvvatlash va ijtimoiy adolat tamoyillarining ustuvorligi, shuningdek, oila–maktab–jamoa hamkorligining bola ijtimoiy moslashuvidagi roli yoritilgan.