BO‘LAJAK FILOLOGLARDA PEDAGOGIK KO‘NIKMALARNI SHAKLLANTIRISHNING NAZARIY ASOSLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqola bo‘lajak filologlarda pedagogik ko‘nikmalarni shakllantirishning nazariy asoslarini chuqur tahlil qiladi. Unda filologik ta’limda pedagogik kompetensiyalarni rivojlantirishning ahamiyati, zamonaviy ta’lim metodologiyalari va didaktik tamoyillar ko‘rib chiqiladi. Maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarning kasbiy tayyorgarligini oshirishga qaratilgan asosiy yondashuvlar va ularning amaliy ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, filologlarning til va adabiyot o‘qitishdagi o‘ziga xos rollari hamda ularga zarur bo‘lgan pedagogik mahorat turlari muhokama qilinadi. Tadqiqot natijalari filologiya fakultetlari talabalarini pedagogik faoliyatga samarali tayyorlash uchun nazariy baza yaratishga xizmat qiladi.