OʻTKIR HOSHIMOVNING “DUNYONING ISHLARI” QISSASIDA QOʻLLANILGAN ANTROPONIMLARNING SEMANTIKASI HAMDA BADIIY FUNKSIYASI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Oʻtkir Hoshimovning “Dunyoning ishlari” qissasidagi antroponimlarning funksional-semantik xususiyatlari oʻrganiladi. Xususan, asardagi antroponimlarning lugʻaviy maʼnosi, lingvistik va lingvopoetik jihatlari, muallifning shaxs nomlarini qoʻllash mahorati, ularning badiiy matndagi ahamiyati va obraz xarakterini ochishdagi roli tahlil qilinadi. Ushbu asardagi antroponimlar chuqur semantik hamda funksioanal yuklamaga ega boʻlib, ular obrazning individual xususiyatlarini ochish, ularning ijtimoiy va ruhiy portretini tasvirlashda muhim badiiy vosita vazifasini bajaradi.