UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA FIZIKA FANINI O’QITISHDA O‘QUVCHILARNING GRAFIK TAYYORGARLIGINI RIVOJLANTIRISHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH METODIKASI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada umumta’lim maktablarida fizika fanini o‘qitish jarayonida o‘quvchilarning grafik tayyorgarligini rivojlantirish muammolari o‘rganilgan. Grafik savodxonlikni shakillantirishning nazariy asoslari, pedagogoki-shart-shroitlar hamda raqamli texnologiyalar, xususan MS Excel dasturidan foydalanish imkoniyatlari tahlil qilingan . Tadqiqotda o‘quvchilarning grafik ko‘nikmalarini rivojlantirishning reroduktiv, produktiv va kreativ darajalari asosida metodik yondashuv ishlab chiqilgan. Tajriba sinov ishlari natijasida taklif etilgan metodikaning samaradorligi isbotlangan.