TRENAJYORLARDAN FOYDALANGAN HOLDA CHIM USTIDA XOKKEYGA IXTISOSLASHGAN SPORTCHILARNI TAYYORLASH BOʻYICHA EKSPERIMENTAL DASTUR (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada chim ustida xokkey bilan shugʻullanuvchi sportchilarning jismoniy va texnik tayyorgarligini oshirishda zamonaviy trenajyorlardan foydalanishning samaradorligi tahlil qilingan. Tadqiqot davomida yillik oʻquv sikli, tayyorgarlik davrining bosqichlari va maxsus chidamlilikni rivojlantirish usullari (interval, aylana va takroriy usullar) yoritilgan. Shuningdek, eksperimental dasturning nazorat guruhiga nisbatan afzalliklari, mashgʻulotlar mikrosikllarining tuzilishi va sportchilarning funksional holatiga ta’siri asoslab berilgan.