O‘ZBEK SHE’RIYATINI INGLIZ TILIGA TARJIMA QILISH MUAMMOLARI VA YECHIMLARI (ZULFIYA ISROILOVANING “MEN O‘TGAN UMRGA…” SHE’RI MISOLIDA) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek she’riyatining yorqin vakilasi Zulfiya Isroilova she’rlarini ingliz tiliga tarjima qilishdagi muammolar va ularning yechimlari ilmiy-amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tarjima jarayonida so‘z tanlash, she’riy ohang va ruh saqlanishi, arxaik uslub qo‘llash, idiomalardan foydalanish, hamda so‘zma-so‘z tarjimadan qochish masalalari “Men o‘tgan umrga…” she’ri tahlili orqali yoritiladi. Har bir misraning o‘zbek va inglizcha variantlari qiyoslanib, tarjima qarorlarining asoslari bayon etiladi.