INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA “QO‘L” MA’NOSINI BILDIRUVCHI SO‘ZLAR MAYDONINING LINGVOPRAGMATIK VA LINGVOMADANIY TADQIQI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada ingliz tilidagi “qo‘l” semasining semantik o‘ziga hos xususiyatlari, ularning nutqdagi roli hamda stilistik xususiyatlari o‘rganiladi. Inson ta’nasi shubhasiz inson tafakkuridagi eng muhim bilim maqomi hisoblangan. So‘nggi paytlarda leksikologik tadqiqotlarning eng muhim nazariy va amaliy natijalaridan biri bo‘lgan lug‘atni tashkil etishning tizimlilik prinsipi alohida ahamiyatga egadir. Tizimli tashkil qilish prinsipi leksik-semantik birlashma tarkibiy qismlari o‘rtasidagi munosabatlarda kuzatiladi.