TA’LIM MUASSASALARIDA NAZORAT TIZIMINING O‘QUV SIFATI KO‘RSATKICHLARIGA TA’SIRI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada ta'lim muassasalarida nazorat tizimining o‘quv jarayoni samaradorligiga ta’siri tizimli yondashuv asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda nazoratning diagnostik, formatif va summativ shakllari o‘rganilib, ularning o‘quvchilarning bilim darajasi, kognitiv faolligi hamda mustaqil ta’lim olish kompetensiyalariga ta’siri ochib beriladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, puxta ishlab chiqilgan nazorat mexanizmi nafaqat baholash vositasi, balki ta'lim sifatini boshqarish instrumenti sifatida ham namoyon bo‘ladi.