JON MILTONNING “YO‘QOTILGAN JANNAT” VA BURHONUDDIN RABG‘UZIYNING “QISASI RABG‘UZIY” ASARLARIDA DEMONOLOGIK VA ANGELOLOGIK OBRAZLARNING QIYOSIY TAHLILI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada Jon Miltonning “Yo‘qotilgan jannat” epik dostoni va Burhonuddin Rabg‘uziyning “Qisasi Rabg‘uziy” asarlaridagi demonologik va angelologik obrazlar – Shayton/Iblis, haydalgan farishtalar, Jibroil/Mikoil/Rafoyil kabi timsollar – qiyosiy-tipologik usulda tahlil qilinadi. Ikki asardagi yovuz va ezgu kuchlarning badiiy funksiyalari, diniy-mifologik ildizlari va insoniyat taqdiri bilan bog‘liq g‘oyaviy ahamiyati ochib beriladi.