STEM YONDASHUVI ASOSIDA TABIIY FANLARNI O‘QITISHDA RAQAMLI PLATFORMALARNING METODIK IMKONIYATLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada STEM yondashuvi asosida tabiiy fanlarni o‘qitishda raqamli platformalarning metodik imkoniyatlari ilmiy-pedagogik nuqtai nazardan tahlil qilingan. Tadqiqotda raqamli ta’lim muhitining tabiiy fanlar mazmunini o‘quvchilarga tushunarli, izchil va amaliyotga yo‘naltirilgan tarzda yetkazishdagi o‘rni, interfaol resurslar, virtual tajribalar, videomateriallar, loyiha topshiriqlari hamda raqamli baholash vositalarining dars samaradorligini oshirishdagi ahamiyati yoritilgan. STEM yondashuviga mos ravishda tuzilgan raqamli platformalar o‘quvchilarda kuzatish, tahlil qilish, muammo yechish, tajriba o‘tkazish va fanlararo bog‘liqlikni anglash ko‘nikmalarini shakllantirishda muhim metodik vosita sifatida namoyon bo‘lishi asoslangan. Maqolada raqamli platformalarning darsni loyihalash, nazariy bilimni amaliy faoliyat bilan bog‘lash, o‘quvchilarning bilish faolligini oshirish va mustaqil ta’limini qo‘llab-quvvatlashdagi imkoniyatlari yoritilgan. Tahlillar natijasida tabiiy fanlarni o‘qitishda raqamli platformalar zamonaviy pedagogik talablar asosida samarali, tizimli va natijador metodik muhit yaratishi xulosasi ilgari surilgan.