SHAXS DUNYOQARASHIDA OILANING ROLI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada shaxs dunyoqarashining shakllanishida oilaning o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Unda oila inson hayotidagi birinchi tarbiya maskani sifatida talqin qilinib, bola ongida dastlabki axloqiy, ma’naviy va ijtimoiy qarashlar aynan oilada shakllanishi asoslab berilgan. Shuningdek, oiladagi muhit, ota-onaning namunasi, milliy qadriyatlar va an’analarning shaxs kamolotiga ta’siri tahlil qilingan. Maqolada oilaning ijtimoiylashuv jarayonidagi roli, shaxsning ruhiy barqarorligi va hayotga bo‘lgan munosabatini shakllantirishdagi ahamiyati ham keng yoritilgan.