KOREYS TILIDA DENDROKOMPONENTLI QO‘SHMA OTLARNING YASALISH MODELI VA SEMANTIK XUSUSIYATLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada koreys tilida qo‘shma otlar, xususan dendro leksik komponentli qo‘shma otlarning yasalishi modellari, struktur-semantik xususiyatlari tahlil qilinadi. Maqolada koreys tilida daraxt nomlarini ifodalovchi dendronimlar ishtirokida hosil bo‘lgan qo‘shma otlar leksik-semantik guruhlarga ajratilib, ularning nominativ va metaforik ma’nolari ochib beriladi. Shuningdek, koreys tilidagi dendrokomponentli qo‘shma otlarning yasalishi koreys xalqining milliy-madaniy tafakkuri bilan bog‘liqiligi yoritiladi.