OILAVIY MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARI TARBIYALANUVCHILARINING ELEMENTAR MATEMATIK KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada oilaviy maktabgacha ta’lim tashkilotlarida bolalarning elementar matematik ko‘nikmalarini shakllantirishning nazariy asoslari, pedagogik shart-sharoitlari hamda samarali metod va vositalari tahlil etilgan. Tadqiqot davomida maktabgacha yoshdagi bolalarda matematik tasavvurlarni rivojlantirishda o‘yin texnologiyalari, integrativ yondashuv va oilaviy muhitningo‘rni asoslab berilgan. Shuningdek, elementar matematik ko‘nikmalarni shakllantirishga qaratilgan metodik tavsiyalar ishlab chiqilgan.