O‘QUV MASHG‘ULOTLARIDA EKO-FORSAYT KOMPETENTLIKNI RIVOJLANTIRISH MODELI VA BOSQICHLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak mutaxassislarning eko-forsayt kompetentligini rivojlantirishning pedagogik imkoniyatlari hamda ushbu jarayonning konseptual modeli tahlil qilinadi. Shuningdek, ekologik ta’lim jarayonida forsayt texnologiyalaridan foydalanishning nazariy asoslari, metodik yondashuvlari va samaradorligini oshirish yo‘llari yoritilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, ekoforsayt kompetentligini shakllantirish modelini amalga oshirishda innovatsion pedagogik texnologiyalar muhim ahamiyat kasb etishi ilmiy jihatdan asoslab berilgan.