MUSTAQIL TA’LIM JARAYONIDA BO‘LAJAK MUHANDISLARNI AXBOROT KOMMUNIKATIV KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISH METODIKASI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada mustaqil ta’lim tushunchasining mazmun va mohiyati, ushbu tushunchaning ilmiy tadqiqotlarda o‘rganilishi, mustaqil ta’lim olish maqsad va vazifalari, ko‘rinishlari tahlil qilingan. Shuningdek, mustaqil ta’lim jarayonida bo‘lajak muhandislarning axborot kommunikativ kompetentligini rivojlantirish metodlari keltirilgan. Bo‘lajak muhandislarning masofaviy ta’lim muhitidaaxborot-kommunikatsion kompetentligini shakllantirishning dolzarbligi va ahamiyati asoslangan, ushbu sohada amalga oshirilgan ilmiy-tadqiqot ishlari tahlil qilingan.