MEDIA VA AXBOROT SAVODXONLIGINI RIVOJLANTIRISH YO‘LLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu ishda media va axborot savodxonligi tushunchasi, uning jamiyatdagi ahamiyati hamda uni rivojlantirish usullari yoritilgan. Media savodxonlik shaxsning axborotni izlash, tahlil qilish, baholash va undan ongli foydalanish ko‘nikmalarini shakllantirishi bilan birga, yolg‘on va chalg‘ituvchi ma’lumotlardan himoya qilishga xizmat qilishi asoslab berilgan. Shuningdek, raqamli axborot muhitida fakt-cheking platformalarining o‘rni va ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Ishda media savodxonlikni ta’lim tizimi, tanqidiy fikrlash va raqamli kompetensiyalar orqali rivojlantirish yo‘llari tahlil qilingan.