MAXSUS EHTYOJLI BOLALARGA NISBATAN OTA-ONALARNING PEDAGOGIK MADANIYATINI SHAKILLANTIRISHNING SAMARALI STRATEGIYALARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada maxsus ehtiyojli bolalarga nisbatan ota-onalarning pedagogik madaniyatini shakllantirishning samarali strategiyalari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan yoritiladi. Otaonalarning pedagogik madaniyati bolaning rivojlanishi, ijtimoiy moslashuvi va ta’lim jarayonidagi muvaffaqiyatini ta’minlashda muhim omillardan biri hisoblanadi. Tadqiqotda ota-onalarning maxsusehtiyojli bolalarga bo‘lgan munosabati, tarbiyaviy yondashuvi va pedagogik bilim darajasi bolaning psixofizik rivojlanishiga bevosita ta’sir ko‘rsatishi tahlil qilinadi.