BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARINING IJODIY FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISHDA “DESIGN THINKING” TEXNOLOGIYASIDAN FOYDALANISH (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur tadqiqotda boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarining ijodiy faoliyatini rivojlantirishda dizayn tafakkur texnologiyasining nazariy asoslari va amaliy imkoniyatlari chuqur tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim tizimida pedagogning kreativ kompetensiyasi uning metodik salohiyati, reflektiv qobiliyati hamda innovatsion fikrlash darajasi bilan belgilanadi. Tadqiqot aralash metodologiya asosida tashkil etilib, empirik ma’lumotlar so‘rovnoma, yarim strukturali intervyu va tizimli kuzatuv orqali yig‘ildi. Natijalar dizayn tafakkur bosqichlarini pedagogik jarayonga integratsiya qilish o‘qituvchilarning muammoni qayta formulalash, g‘oyalar generatsiyasi va iterativ refleksiya ko‘nikmalarini sezilarli darajada rivojlantirishini ko‘rsatdi. Tadqiqot yakunida boshlang‘ich ta’lim sharoitiga moslashtirilgan ijodiy faoliyatni rivojlantirish modeli ishlab chiqildi.