“STEAM” DASTURI ASOSIDA TABIIY FANLARNI O‘QITISHNING BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARI INTELLEKTUAL RIVOJIGA TA’SIRI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada STEAM (fan, texnologiya, muhandislik, sanʼat va matematika) dasturi asosida tabiiy fanlarni o‘qitishning boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining intellektual rivojiga ta’siri eksperimental ravishda o‘rganilgan. 273 nafar o‘quvchi ishtirokidagi 4 oylik tajriba natijalariga ko‘ra, tajriba sinfida o‘rtacha o‘zlashtirish 10% ga yuqori ekanligi, yuqori darajadagi o‘quvchilar soni 38 dan61 gacha oshgani, quyi darajadagilar esa 60 dan 38 gacha kamaygani aniqlandi. STEAM metodikasi mantiqiy fikrlashni 28% ga, kreativlikni 35% ga oshirgan