MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALAR NUTQINI RIVOJLANTIRISHDA TEATR FAOLIYATINING PEDAGOGIK IMKONIYATLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada katta maktabgacha yoshdagi bolalarda nutqni rivojlantirishda teatr faoliyatining pedagogik imkoniyatlari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida teatrlashtirilgan mashg‘ulotlar, rolli o‘yinlar, dramatizatsiya va sahnalashtirish usullarining bolalar og‘zaki nutqi, lug‘at boyligi, izchil fikrlash, muloqot madaniyati hamda ijodiy tafakkuriga ko‘rsatadigan ta’siri yoritilgan. Shuningdek, teatr faoliyatining emotsional, ijtimoiy va estetik rivojlanishdagi o‘rni asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari teatrlashtirish maktabgacha ta’lim jarayonida nutqni rivojlantirishning samarali pedagogik vositasi ekanligini ko‘rsatadi.