THE ROLE OF SELF-EFFICACY IN LANGUAGE LEARNING SUCCESS (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada til o‘rganishda self-efficacy, ya’ni o‘ziga ishonchning roli o‘rganiladi. Tadqiqot Bandura ijtimoiy-kognitiv nazariyasiga asoslanib, talabalarning o‘z imkoniyatlariga bo‘lgan ishonchi ularning motivatsiyasi, o‘quv strategiyalari, qat’iyligi va natijalariga qanday ta’sir qilishini tahlil qiladi. Tadqiqot sifatli-deskriptiv metod asosida  ilmiy manbalarni tahlil qilish orqali amalga oshirildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, yuqori self-efficacyga ega talabalar faolroq, mustaqilroq va samaraliroq o‘rganadi, past self-efficacy esa xavotir va chekinishga olib keladi. Shuningdek, o‘qituvchi va o‘quv muhiti self-efficacyni shakllantirishda muhim rol o‘ynaydi.