SVETLANA ALEKSIYEVICH VA O‘TKIR HOSHIMOV ASARLARIDA URUSHNING G‘AYRIINSONIY OQIBATLARI TASVIRI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada S.Aleksiyevichning “Urushning ayoldan yiroq qiyofasi” va O‘.Hoshimovning “Ikki eshik orasi” asrlari komparativ-tahliliy yondashuv asosida o‘rganiladi. Tadqiqotda ochlik, zo‘ravonlik, ona-bola fojiasi hamda insoniy qadriyatlarning yemirilishi kabi motivlar qiyosan tahlil qilinadi. Har ikki adib urushni faqat tarixiy hodisa emas, balki inson va jamiyat hayotini izdan chiqaruvchi fojea sifatida talqin etgani asoslab beriladi.