AUTIZM SPEKTORLI BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA IJTIMOIY-KOMMUNIKATIV KO‘NIKMALARNI SHAKLLANTIRISHDA ABA TEXNOLOGIYALARINING AMALIY SAMARADORLIGI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada autizm spektor buzilishiga ega boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida ijtimoiy-kommunikativ ko‘nikmalarni rivojlantirishda amaliy xulq-atvor tahliliga asoslangan texnologiyalarning samaradorligi yoritiladi. Tadqiqot jarayonida maxsus ishlab chiqilgan korreksion mashg‘ulotlar orqali bolalarda ko‘z bilan aloqa, salomlashish, navbat kutish hamda oddiy kommunikativ murojaatlarni shakllantirish ishlari olib borildi. Olingan natijalar mazkur yondashuvning bolalarning ijtimoiylashuv jarayoniga ijobiy ta’sir ko‘rsatishini tasdiqlaydi.