EDUTAINMENT TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA OʻQITUVCHILARDA META PREDMETLI KOMPETENSIYANI RIVOJLANTIRISH (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim trendi hisoblangan "Edutainment" texnologiyasining o‘qituvchi professional faoliyatidagi o‘rni va ahamiyati tizimli tahlil qilingan. Tadqiqotning asosiy maqsadi — ta’lim va ko‘ngilochar elementlar sintezi orqali o‘qituvchilarda meta-predmetli kompetensiyalarni rivojlantirish mexanizmlarini asoslashdan iborat. Maqolada edutainment vositalarining o‘qituvchi metodik mahoratini transformatsiya qilishdagi roli, fanlararo bog‘liqlikni ta’minlash imkoniyatlari va pedagogik natijadorlik ko‘rsatkichlari qiyosiy tahlil etilgan. Xulosalar o‘qituvchilarning kasbiy tayyorgarligini innovatsion yondashuvlar asosida takomillashtirishga xizmat qiladi.