RAUF PARFI SHE’RIYATIDA ANTONIMLARNING ANTROPOTSENTRIK TADQIQI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada Rauf Parfi she’riyatida antonimlarning antropotsentrik paradigma nuqtayi nazaridan tahlil qilish maqsad qilingan. Kontekstual-semantik, kognitiv-pragmatik va lingvopoetik tahlil usullari orqali antonimlarning antropotsentrik tabiati ochib berilgan. Natijada antonimlar shaxsiy tajriba, emotsional baho va lirik subyekt pozitsiyasini modellashtiruvchi konseptual oppozitsiyalar sifatida ishlashi misollar asosida dalillangan.