“MAFKURA’’ TUSHUNCHASINING LINGVISTIK TALQINI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek tilidagi “mafkura” tushunchasi lingvistik nuqtayi nazardan tahlil qilingan. Tadqiqot davomida til vositasida “mafkura” tushunchasining ifodalanishiga alohida e’tibor qaratilib, mazkur terminning izohli va maxsus lug‘atlarda berilgan izohlari qiyosiy tahlil qilinadi. Shuningdek, “mafkura” umumiy ma’noli atov birliklarga oid ayrim birliklarning lingvistik xususiyatlari o‘rganiladi.