BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARDA RAQAMLI VA AXBOROT XAVFSIZLIGI MADANIYATINI SUN’IY INTELLEKT VOSITASIDA SHAKLLANTIRISH (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarda raqamli va axborot xavfsizligi madaniyatini shakllantirishning nazariy-metodologik asoslari hamda bu jarayonda Sun’iy intellekt vositalaridan foydalanish imkoniyatlari tahlil qilingan. Zamonaviy ta’lim tizimida raqamli kompetentlik, media savodxonlik, kiberxavfsizlik madaniyati va axborotdan oqilona foydalanish ko‘nikmalarining dolzarbligi asoslab berilgan. Tadqiqot natijasida bo‘lajak pedagoglarda axborot xavfsizligi madaniyatini rivojlantirishga qaratilgan konseptual model taklif etilgan.