ABDULLA AVLONIYNING HAYOTI VA ILMIY-PEDAGOGIK FAOLIYATI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada Abdula Avloniyning hayoti va ilmiy faoliyati yoritadi. Uning boshlang‘ich ta’limdan madrasadagi o‘qishga, mardikorlik va ustachilik faoliyatiga, jadidchilik harakatidagi ishtiroki, gazetachilik va teatr ishlaridagi faoliyati, shuningdek, sovet davridagi maorif va siyosiy faoliyati ko‘rsatilgan. Shaxsning jamiyat rivojiga qo‘shgan hissasi ilmiy asosda tahlil qilingan.