ARAB TILIDA SIFATLAR TALQINI MASALASI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Arab tilida sifat so‘z turkumi juda ko‘plab olimlar tomonidan o‘rganilgan va tadqiq etilgan. Predmetning belgisini bildiruvchi bu so‘z turkumi arab tilida asosan uch undosh o‘zakli so‘zlardan iborat bo‘ladi. Sifatlar ham otlar kabi muzakkar va muannas jinslarga, birlik, ikkilik, ko‘plik sonlarga egadir. Sifatdagi birlik, ikkilik sonlarning hosil bo‘lish usuli otlardan farq qilmaydi. Sifatning ko‘plik shakli odatda u odamlarning belgisini bildirib kelganida ishlatiladi. Ushbu maqolada arab tilidagi sifatlar vazni va mazmuniga, ularning nomlanishi va turlariga diqqat qaratilgan.