ESHQOBIL SHUKUR SHE‘RIYATIDA FOLKLOR OHANGLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqola Eshqobil Shukur  she'riyatida xalq og'zaki ijodiga mansub marosim qo'shiqlarining  aks etishi  masalasiga bag'ishlangan.  Tadqiqotda shoirning "Sholi qo‘riqchisi", " Ruhim", "Sog‘in.Befarzand ayol", "Buzoqning o‘limidan so‘ng", "Ko‘pkari" kabi she'rlari va "Mengim momoning yo‘qlovi" marsiyasida  keltirilgan xalq  qo‘shiqlaridan parchalar  sharhlanadi. She'rlar orqali xalqning orzu va armonlari  hamda  undagi o‘ziga xos ohanglar asoslab beriladi.