O‘TKIR HOSHIMOV NASRIDA “ONA” OBRAZINING BADIIY TAKOMILI: (“Dunyoning ishlari” qissasi misolida) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotining yirik namoyondasi O‘tkir Hoshimov nasrida ona obrazining badiiy talqini va uning  asardan asarga takomillashuv jarayoni tadqiq etilgan. Xususan, “Dunyoning ishlari”, qissasidagi ona obrazlarining ruhiy holati va kechinmalarini o‘quvchiga yetkazib berishda foydalanilgan badiiy tasvirlar, avtobiografik va hayotiy faktlarning sintezi tahlil qilinadi.