ERKIN VOHIDOVNING “YOSHLIK DEVONI” DA AN’ANA VA YANGILIK (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Erkin Vohidovning “Yoshlik devoni” tarkibidagi g‘azallar badiiy-estetik nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Tadqiqotda, avvalo, shoir g‘azaliyotida an’ana va yangilik munosabatining o‘ziga xos jihatlari yoritilib, mumtoz adabiyotga xos poetik mezonlarning zamonaviy badiiy tafakkur bilan uyg‘unlashuvi asoslab beriladi. Shoir ijodida Alisher Navoiy, Fuzuliy, Atoyi kabi klassiklar an’analari davom ettirilgani, biroq bu jarayon oddiy taqlid emas, balki ijodiy transformatsiya asosida amalga oshgani ilmiy tahlil qilinadi.