FRANSUZ TILINI O‘QITISHDAGI MUAMMOLAR VA QIYINCHILIKLAR (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada fransuz tili o‘qituvchilarining kasbiy tayyorgarligini takomillashtirish va ularning ijtimoiy maqomini oshirish masalalari yoritiladi. Unda boshlang‘ich va maktabgacha ta’lim bosqichlari uchun maxsus metodik tayyorgarlikni kuchaytirish, uzluksiz malaka oshirish tizimini yo‘lga qo‘yish hamda xalqaro hamkorlikni rivojlantirish zarurligi ta’kidlanadi. Xususan, Institut français, Alliance française va Organisation internationale de la Francophonie kabi tashkilotlar bilan hamkorlik o‘qituvchilarning lingvistik va metodik salohiyatini oshirishga xizmat qilishi mumkin. Shuningdek, o‘qituvchilarning moddiy va ma’naviy rag‘batlantirilishi fransuz tilining ta’lim tizimidagi nufuzini mustahkamlashga yordam beradi.