TEONIM XUSUSIYATLI FRAZEOLOGIK BIRLIKLARDA SINONIMLIK VA ANTONIMLIK MUNOSABATLAR (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada teonim (ilohiy nomlar) ishtirok etgan frazeologik birliklarning semantik xususiyatlari, xususan, ularning sinonimik va antonimik munosabatlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Teonim komponentli iboralar xalq tafakkuri, diniy qarashlar va madaniy qadriyatlar bilan chambarchas bog‘liq bo‘lib, ular tilning obrazlilik darajasini oshiradi. Tadqiqotda o‘zbek tilidagi diniy frazeologizmlar asosida sinonimiya va antonimiya hodisalari yoritilib, ularning nutqdagi funksional ahamiyati ochib beriladi.