JADID DRAMATURGIYASIDA XOTIN-QIZLAR MASALASI: ICHKI VA IJTIMOIY KONFLIKT KONSEPSIYASI : (Hoji Muin “Mazluma xotin” va Abdurauf Fitrat “Arslon” dramalari asosida) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada dramaturgiya haqida mulohazalar va aynan jadid dramaturgiyasida xotin-qizlar masalasining badiiy talqini, ayniqsa, ichki va ijtimoiy konfliktning shakllanish mexanizmlari Hoji Muinning “Mazluma xotin” va Abdurauf Fitratning “Arslon” dramalari misolida tahlil qilinadi. Tadqiqotda ayol obrazi, uning ijtimoiy maqomi, ruhiyati, ma’rifatparvarlik gʻoyalarining dramatik ifodasi oʻrganiladi. Shuningdek, adabiyotda konflikt masalasi, uning ayollar obrazini yaratishdagi oʻrni haqida toʻxtalib oʻtiladi.