TA'LIM JARAYONIDA SUN'IY INTELLEKT ASOSIDA ADAPTIV O‘QITISHNING DIDAKTIK MEXANIZMLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada ta'lim jarayonida sun'iy intellekt texnologiyalaridan foydalanish orqali adaptiv o‘qitishni tashkil etishning didaktik mexanizmlari tahlil qilinadi. Adaptiv ta'lim o‘quvchilarning individual xususiyatlari, bilim darajasi va o‘qish sur'atiga mos ravishda ta'lim mazmunini shakllantirish imkonini beradi. Sun'iy intellekt texnologiyalari yordamida o‘quv materiallarini avtomatik tahlil qilish, ta'lim traektoriyasini individuallashtirish va o‘quvchilarning bilimlarini baholash jarayonlarini samarali tashkil etish mumkin.