TALABALARNING SHAXSIY KASBIY SIFATLARINI RIVOJLANTIRISH (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada talabalarning shaxsiy kasbiy sifatlarini rivojlantirishda motivatsiyaning o‘rni nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilingan. Zamonaviy ta’lim jarayonida shaxsga yo‘naltirilgan yondashuv asosida talabalarni har tomonlama rivojlantirish masalalari yoritilgan. Motivatsiya talabaning o‘quv faoliyatidagi faolligi, mustaqilligi va kasbiy shakllanishiga ta’sir etuvchi muhim omil sifatida asoslab berilgan. Shuningdek, talabalarda mas’uliyatlilik, maqsadga intiluvchanlik, kommunikativlik va o‘z-o‘zini rivojlantirish kabi sifatlarni shakllantirishning samarali pedagogik shart-sharoitlari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijasida motivatsiyani oshirish orqali talabalarning kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirish mumkinligi xulosa qilingan.